迪肯大学Sheng Wen博士来本室交流访问
2016-12-15 09:45     (已浏览:)

应陈晓峰教授邀请,澳大利亚迪肯大学(DeakinUniversity)Sheng Wen博士来我室进行学术交流与访问,并在新科技楼609会议室作了题为“WhenAugmented Reality Comes to Melbourne: People, Pokemon,and Their Social Networking”的学术报告。

Sheng Wen博士作报告

在报告之初,ShengWen博士用丰富的语言介绍了迪肯大学,以及该大学目前的研究现状、研究中心和实验室的主要研究工作。随后报告中ShengWen博士围绕系统安全及信息安全的研究方法和思考角度展开,以简单的言辞解释了“PeokemonGO”这款游戏,并以此引出“虚拟世界”和“现实物理世界”的关系。在他们的实验中,根据游戏“PeokemonGO”主要收集了两个具有代表性的数据集,人们在游戏中的行为和玩的区域,将这些数据集应用到实验中,测试“物理世界”中人与人之间的交互,“物理世界”和“虚拟世界”中人与化身之间的交互以及“虚拟世界”中化身与化身之间的交互。最后,ShengWen博士进一步讲解了AR技术对游戏者社会行为的影响,最后发现AR的到来改变了人们的社会网络行为。

ShengWen博士渊博的知识和精彩讲解深深吸引了在场的所有师生,报告接近尾声时,在场师生积极提问,现场气氛浓烈。最后,本次报告在热烈的掌声中圆满结束。

人物简介:

Dr. Sheng Wenreceived two PhD degrees from Central South University, China in February 2013and Deakin University, Melbourne, in October 2014, respectively. He has beenworking full-time as a research fellow in Deakin University in April 2014. FromJanuary 2015, he has been a Lecturer in Computer Science in the School ofInformation Technology in Deakin University. He also joined the Centre of CyberSecurity Research as a core research member. Dr. Wen manages several smallresearch projects that are considered as seed funding for national projects. Heis in charge of three Central Research Grants Schemes in Deakin University. Healso manages industrial funding for start-up companies. Dr. Wen has received 5small projects from both academia and industries. Dr. Wen has published morethan 40 high-quality papers, including 25 journal papers and 15 conferencearticles in the fields of information security, epidemic modelling and sourceidentification. Dr. Wen has also been actively providing services to theresearch community. He is on the editorial board of Journals: 1) Ad Hoc &Sensor Wireless Networks 2) International Journal of Computer andApplications. He has been invited to be Chair Committee member for WMNC 2015,CSS 2015, IEEE BigDataService 2015, and GPC 2015. He also served as PC memberfor a number of International Conferences, such as ACISP 2016, AICCSA 2015 ,IEEE Globalcom 2016.